perjantai 18. maaliskuuta 2011

tehtävä 5

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala


  Matkailu-, ravitsemis- ja talousala on mielestäni kiinnostava ala. Kiinnostuin alasta isosiskoni lähdettyä opiskelemaan alalle. Minusta olisi hienoa päästä opiskelemaan matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle, koska haluisin myöhemmin tehdä töitä restonomina. Alalla on voi työskennellä ihmisten kanssa ja tapaa uusia ihmisiä, joka on mielestäni tärkeää. Ajattelin hakea ammattikorkeakouluun myös sen takia, että siellä saa enemmän tehdä itse eikä koko aika ole vain pelkkää opiskelua, on esimerkiksi työharjoittelujaksoja. Yliopistossa opiskelu on enimmikseen teoriaa.

  Matkailu-, ravitsemis- ja talousalaan kuuluu kotitalous, hotelli- ja ravintola-ala, matkailuala sekä puhdistuspalvelut. Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan tavoitteena on vaikuttaa ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja viihtyvyyteen. Alan töitä ovat muun muassa matkailupalvelujen myynti ja kehittäminen, ruoan valmistus ja tarjoilu sekä erilaisten tilojen puhtaanapito. Ammatilliseen peruskoulutukseen sisältyy hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto sekä matkailualan perustutkinto.
Aikuisten ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin sisältyy kotitalous- ja kuluttajapalvelut, majoitus- ja ravitsemisala, matkailuala sekä puhdistuspalvelut.
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkintoon sisältyy hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma, hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, matkailun koulutusohjelma, matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma sekä palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma. Yliopistolliseen koulutukseen sisältyy matkailualan yliopistollinen koulutus.

Lähde: http://www.opintoluotsi.fi/fi-FI/koulutusalat_ja_ammatit/matkailu_ravitsemis_ja_talousala/






Matkailun koulutusohjelma ammattikorkeakoulutuksessa

  Matkailun koulutusohjelmassa tutkintonimike on restonomi ja tutkintoihin sisältyy matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto. Tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä eli 140 opintoviikkoa ja tutkinto kestää 3,5 vuotta.
  Restonomi suunnittelee, kehittää ja tuottaa palveluja matkailijoille ja työskentelee esimerkiksi johtotehtävissä matkatoimistossa, lomakeskuksessa, kokous- tai kongressiorganisaatiossa tai kunnan elinkeinoasiamiehenä. Opinnoissa voi erikoistua esimerkiksi ravitsemis- tai matkailupalveluihin, elämysmatkailuun tai matkailun liikkeenjohtoon.
  Restonomin tutkintoon johtavaa koulutusta on toistaiseksi voinut suorittaa viidessä eri koulutusohjelmassa:

     -Hotelli- ja ravintola-alan ko.
     -Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ko.
     -Matkailun ko.
     -Matkailun liikkeenjohdon ko.
     -Palvelujen tuottamisen ja johtamisen ko.


Matkailuala Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tampereen ammattikorkeakoulun valintakokeeseen kutsutaan 200 hakijaa koulumenestyksestä, työkokemuksesta ja 1. hakutoiveesta kertyvien pisteiden perusteella. Kokeeseen sisältyy haastattelu ja kirjallinen osuus, joka koostuu tekstin analyysi- ja sisältökysymyksistä, englannin kielestä ja matematiikasta.
Valintaperusteet voivat muuttua vuosittain.
Kokeessa painotetaan alalle soveltuvuutta, motivaatiota, sosiaalisia taitoja ja oppimisvalmiuksia.
Aloituspaikkoja on 40. Edellisenä vuonna hakijoita oli 583, joista vain 35 valittiin.

Lähde: http://haku.koulutusnetti.fi/koulutusnetti/supplyData.do?command=Selaa%20perustiedot&resultId=10&language=fi&dataType=supplyData&searchType=supplySearch




2 kommenttia:

  1. kuvia voisi olla enemmän :((((

    VastaaPoista
  2. Tekstisi on tiivis paketti alan perusasioista. Jos haluat laajentaa tekstiä, voisit kertoa hieman siitä, mikä sinua alassa kiehtoo.

    VastaaPoista